Zucchini, Squash, ja kärt barn har många namn.

Vi har precis börjat hyra en del i ett hus i ett bostadsområde. Detta innebär grannar. Jag gillar tanken på en idyllisk grann-relation där man har kräftskiva med hela gatan och alla känner alla på ett svenskt lagom inkräktande vis, men så är det inte riktigt än. Vi har ju dock bara bott här i två veckor så vi får nog ge det lite tid. (Något som jag behöver träna på är mitt tålamod). 
 
MEN, igår kom grannen som vi hyr av över bärandes på gåvor! Det var inte vad som helst heller ska ni veta. De odlar gärna en del själva och har bikupa och lite så. Men in genom vår svarta trä grind kommer grannen med två zucchinis som är större än mitt huvud, som han odlat själv! 
 
 
Vi hade prcis köpt zucchini för att det var extrapris när vi handlade men jag kan ju inte gärna tacka nej till detta! Mer närodlat än såhär blir det inte (ca 20m från vår dörr). Nu ska vi bara komma på vad vi ska göra med all zucchini. Våra takar går till lasagne och zoodles. Vi ska ha en inflyttnings barbeque på lördag, så alla gäster kan förvänta sig att bli bjudna på grillad zucchini ;) 
 
Sådanna här små ljusglimtar i vardagen är ju rätt påtagliga, men ack så glad jag blir av dem. 
 
Ha en fantastisk dag,
Hoppas zuccinin smakar!
 
1
Märta

Vilken härlig granne du har! Hade inte tackat nej till närodlad zucchini. Ljuvligt! :-)

Svar: Ja men eller hur! Varje gång en sådan liten gest uppenbarar sig så får man lite mer hopp om mänskligheten! :)
Marika