Helgens bak

I helgen fick jag ju en stor påse med äpplen från mammas trädgård. Jag gjorde ett tappert försök igår att göra åt en del utav dem. Jag bakade i 4 timmar och det syns inte ens i äpplekorgen att jag har tagit några!!  
 
 
Jag vet inte om jag har plats i frysen för mer så är ni sugna på en fika i veckan kom gärna hit så bjuder jag på vad som helst med äpple i, haha.
Jag gjorde i alla fall mestadels äpplemuffins i helgen. 
 
 
Jag gjorde på två sätt. Första satsen så blandade jag i kanel i de torra ingredienserna innan jag kastade i tärnat äpple och de blöta ingredienserna. Sedan testade jag att kasta äppeltärningarna i kryddor och lade ovanpå efter att ha fyllt formarna med färdigblandad smet. Jag skulle vilja påstå att jag gillade det första bäst då inte äpplena sjönk ner i muffinsen på det sätt jag trodde att de skulle göra i den andra satsen. 
 
 
Till vänster första versionen muffins, till höger den version där jag lade öpplen ovanpå fyllda formar. 
 
 
Sedan hittade jag lite smördeg i frysen som fick bli till äpplebakelser fyllda med mandelmassa, äpple och honung som vi åt med vaniljglass! Sååååå gott.
 
 
Jag blandade mandelmassa och smör (fördel mandelmassa) och smorde smördegs arket. Jag sparade 1cm åt alla håll. Sedan kastade jag äppelskivorna i kanel och socker och placerade dem i två rader i madelmassan. Jag vikte upp kanterna för att mandelmassa-smöret skulle stanna kvar, som i en båt. Sist penslade jag kanterna med ägg och ringlade lite honung över (vi har en supergod honung som vi fått av grannen som har bikupa! Använd ekologisk om ni inte kan få tag på biodlare själva). Dessa var inne i ugnen i ca 15 min på 200 grader. 
 
 
Har ni förslag på annat man kan baka med äpple i så tar jag tacksamt emot förslag. I veckan ska jag göra 4 äppelpajer (jag har köpt fyra engångs formar så man kan frysa in dem).
 
Ha en bra dag!
 
//
 
I've been trying to use up all tha apples I got from my mother this weekend and it is hard work! I've been baking to versions of apple muffins.
The first time I mixed the cinnamon directly into the dry ingredients and the second time I tossed the apple dices in cinnamon and placed them on top once I've filled the muffin tin. 
I would say that the first way id to prefer since the apple dices didn't sink in to the muffin the way that I wanted in the second version. 
 
Also I found some puff pastery in my freezer. So I made a kind of apple boat filled with almond, apples and honey. I brushed the edges with egg and baked them for 15 minuites at 200 degrees (celsius). It was delicious to eat with vanilla icecream!
 
Does anyone have a suggestion for what I should bake next please let me know, as long as it contains apples! Haha. 
 
Have a nice day!
Baka - Höstlöfte16 - Muffins - vardagsglädje - Äpple