Mat

BBQ

Idag har vi gett oss på att röka kött igen! Denna gång blev det tjocka revbensspjäll.
 Vi började med att mortla hela pepparkorn och flingsalt. 
 
 
Sedan gnuggade vi in salt och peppar blandningen på köttet och tillsatte paprikakrydda för färgens skull.
 
 
Sist fick vi ju så mycket röksmak då vi var lite för generösa med veden.
Nu har vi kört med grillkol och "hickory flisor".
När det hade tagit sig och grillen uppnått 125-150 grader så lade vi in köttet tillsammans med en behållare med vatten i.
 
 
Vi gjorde en bbq sås att använda som glace. Vi hackade lök och chili och stekte i botten på en kastrull.
Tillsatte farinsocker och rev i ett äpple. Sedan resten av ingredienserna efter smak och kryddade med salt och peppar. 
 
 
Låt allt koka ihop och kör med stavmixer om ni som vi uppskattar en slät bbq sås.
 
 
Efter ca 2-3 timmar penslade vi köttet med äppelcidervinäger och bbq sås. Sedan slog vi in köttet i tajta folie paket och lät det ligga 2-3h till!
 
 
Så här smaskigt blev det!
 
 
Detta avnjöt vi med potatis klyftor och en coleslaw. Super gott!
 
bbq - grill - landmann - revbensspjäll - ribs