DIY - Tips

Blöjtårta

Här om veckan så hade vi ju Baby Shower för Lisa. Då gjorde jag och min vän Sofie en blöjtårta från oss och ett gäng brudar till. Det gick till såhär:
 
 
Vi åkte till en affär med barnprylar och gick lös på det vi trodde kunde vara användbart. Men det viktigaste var två lådor i olika storlekar, de skulle bli basen i vår tårta. I övrigt så blev det: 
-Ett gosedjur man kan värma upp
-En kanin snuttefilt
-Nappar med muminmotiv
-Påslakan set för barnvagn/barnsäng
-Nässug
-Blöjor för 2-5kg och 3-6kg 
-Siden band att hålla ihop tårtan med
 
 
Vi skar ut en cirkel av gammal kartong som vi klädde med presentpapper. Man kommer inte se så mycket av den när tårtan är klar men det kändes trevligare att klä in den i någon fin färg!
 
 
Vi staplade lådorna på vår botten och sedan skulle vi få dit blöjorna. Här var det bra att vara två. Då kunde den ena utav oss hålla bandet runt lådan (utan några blöjor)och den andra kunde rulla blöjor och kila in mellan lådan och sidenbandet. Det tog lite tid, men det får man nog räkna med! 
Bottenvarvet är två varv med rullade blöjor, andra nivån är ett varv blöjor runt den stora lådan och överst blev det ett varv runt den lilla lådan. Det skapade en tripp trapp trull känsla i nivåerna :)
Vi använde blöjorna som var för 3-6kg runt om och stoppade 2-5kg blöjorna i en av lådorna. Det kändes lättast att hålla dem åtskiljda så de blivande föräldrarna vet vad de har fått sedan.
 
 
Napparna packade vi upp och trädde siden banden igenom öglorna så att de hängde, resterande prylar är det bara att knö in där de får plats.
 
 
Vi valde att slå in hela tårtan i cellofan för att inget skulle ramla bort eller så. Det blev ju jäkligt snajdigt också om jag får säga det själv!
 
 
För att sammanfatta så var det inte så knepigt som jag trodde och det var ganka kul.
 
Baby - Baby shower - DIY - Mom to be - Shopping - Vän - Vänner