Bullbak

Jag har varit sugen på att baka bullar ett tag nu men det har lixom inte blivit av! Det känns lite tråkigt eftersom att jag ofta mår väldigt bra av att baka. Inte bara för att det är gott utan det är en aktivitet som leder till relativt snabba resultat, vilket känns belönande för en praktiskt lagd person som mig själv. "Åh vad duktig du var nu, titta så fint det blev. *Klappar mig själv på axeln*"
 
Men igår så såg jag ett klipp från tv4 Nyhetsmorgon när konditor Magnus Johansson visar tips på olika typer av fyllning som man kan använda när man bakar bullar, du kan se det här. Jag kunde ju inte annat än baka idag när det såg så gott ut. Jag passade på att göra en dubbelsats så det räkte till både bullar med olika fyllning och klassiska kanel kransar. 
 
 
Den nya fyllningen jag gav mig på var hasselnötter och choklad. I klippet använder konditorn lite andra men det här var vad jag hade hemma. I övrigt så blev det kanelknyten och vaniljknyten.
 
 
 
 
 
 
Jag gjorde knyten istället för att använda formar. Detta för att jag gillar att ha mycket fyllning i och då brukar det ofta rinna ut en del också. Så om man har smält socker som rinner ut ur bullen så limmar det fast formen och om man som jag bakar och fryser in så blir det näst intill omöjligt att separera dem när man väl ska hugga in. När man väl ska äta dem får inget vara ivägen eller besvärligt, bara ren njutning tack!
 
 
Jag gjorde kransar genom att klippa och vika flikarna bakåt varannan åt vänster, varannan åt höger. 
 
 
här går det att leka lite med formen om man vill :)
 
 
mmmm... Nu ska vi äta bullar tills vi mår illa så kan vi frysa in resten. 
Trevlig helg på er!
 
Bullar - DIY - Höstlöfte16 - Kanelbullar - Magnus Johansson - Själ - tv4
1
Ida

Så gott med nybakta bullar :)

Svar: Nej det är inte mycket som slår det ;)
Marika